info@pincekkincsei.hu

7+1 jel, hogy bor rajongó vagy

2020. Június 2. 8:56

Mielőtt bármibe belekezdünk, szeretnénk leszögezni, hogy mi teljesen megértjük, és támogatunk!

De, hogy tisztán lássunk, muszáj egy kérdést feltennünk: Te borfüggő vagy?

Ha a cikk végére kiderül, hogy igen, akkor nagy szeretettel üdvözölünk a klubban. Félreértések elkerülése végett, hangsúlyozzuk, NEM a függőségre szeretnénk buzdítani, hanem a mértékeket betartva élvezni az életet.

Viszont akit egyszer elkap a gépszíj, beszippant és magával ragad a borok egészen különleges világa, nehezen fogja levetkőzi a kóstolási szokásokat, szakkifejezéseket.

Hoztunk ezért 7+1 árulkodó jelet arra, hogy felismerd, hányadán is állsz a borok terén.

 

1.Amikor a fontossági sorrend átalakul:

Először is, megváltozik a prioritás. Nem az ételhez fogsz bort választani, hanem előtérbe kerül, milyen bort szeretnél inni, majd ennek alapján kiválasztod, mit fogsz főzni mellé. Tehát, van otthon behűtve egy sauvignon blanc, akkor elképzelhető, hogy valami isteni fogás fog készülni, ami központjában mondjuk, a kapor uralkodik. Egy kapros-tejszínes csirkéhez mit szólsz?

 

2. Nincs gond az ajándékozásra:

Amikor már nem stresszelsz azon, hogy milyen ajándékot vegyél a rokonoknak karácsonyra, szülinapra bármire, mert egyértelmű, hogy a boros szaküzletek kínálatából minden korosztály számára könnyedén tudsz ajándékot választani és otthonosan fogsz mozogni a termékek sokasága között.

 

3. Minél érettebb, annál jobb:

Ha a mindennapjaid a következő hasonlat köré építed: Az élet olyan, mint egy palack bor. Azaz, az évek múltával, a kor csak nemesít, mint a jó borok esetében. Tehát, úgy gondolod, hogy az idő múlásával érettebb valaki, komplexebb a világnézete és ettől még jobban tele van élettel. A fiatalok pedig még nyugodtan tapasztaljanak.

 

4. Ha az étlap csak másodlagos:

Mikor étterembe mész, és az első, hogy a borlapot vizsgálod meg jó alaposan, majd utána arra is rá lehet térni, milyen ételeket kínál a hely. Ennek tetejében, ha nem találtál megfelelő bort, amit az este alatt kortyolgatnál, akkor nem is biztos, hogy tovább maradni fogsz. Ez is elég erősen utal arra, hogy a borok világa így vagy úgy, de hatalmába kerített.

 

5. Kellék gyűjtő vagy:

Ha otthon, egy komplett gyűjteményed van boros kellékekből. Borhűtő, dekantáló edény, asztali bortartó, boros pohár készlet, dugóhúzó, borkiöntő, de még egy vákumpumpa is megtalálható nálad, akkor nincs visszaút. Ismétlem önmagam, megértjük. Ezek a kiegészítők egy rendes borrajongónál elengedhetetlen kellékek, az otthoni felejthetetlen boros élményekhez.

 

6. Az a bizonyos csukló mozdulat:

Legyen szó vízről, ősziléről, teáról, kávéról, bambiról, koktélról, néha napján borról, te akkor is megpörgeted a pohárban. Nem szégyen, néha mi is elfeledkezünk a rutinos csuklómozdulatról. Persze, csak érzéssel, nem egészen biztos, hogy a ruhán landoló cseppek boldogságot, sokkal inkább bosszúságot fognak okozni.

 

7. Boros poharak mindenhol:

Az is elég árulkodó jel, ha majdnem mindent boros pohárból iszol. Egyszerűen ebből esik jól. De ha nem ennyire drasztikus a helyzet, akkor is van otthon egy vagy akár több boros pohár szetted. Mennyivel elegánsabb borospohárból inni, mint sima egyszerű üvegpoharakból. Részünkről semmi elítélés, inkább egyet értés, külön szekrénye van a boros poharaknak.

 

+1 Boros tudásbázis:

Visszavonhatatlanul egyértelmű és árulkodó a jel, ha szívesebben olvasol egy kaland vagy romantikus regény helyett borászati szakkönyvet. Mindent tudni szeretnél, ami a borokkal kapcsolatos, és szívesen olvasol és kutatsz is a témában ezáltal is szélesítve és mélyítve tudásod a borok világában.

 

Ha egy is igaz rád, kétségtelen, hogy szereted a bort. Ha már kettő vagy három, akkor jó úton haladsz afelé, hogy rajongó váljon belőled. Ha háromnál több, akkor ezúton szeretnénk gratulálni, Te is visszavonhatatlanul bor rajongó vagy. Akárcsak mi.

És ez így van rendjén. A pincék kincsei boros közössége ennek szellemiségében épül, hogy megoszthassuk egymással élményeinket és lehetőleg isteni finom borokat igyunk.